Glutenvrij bananenbrood

    Glutenvrij bananenbrood

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Als je geen gluten kan of mag eten, is deze cake een uitkomst! Een heerlijk bananenbrood voor bij de thee of koffie. Ik gebruik ahornsiroop om zo niet teveel suiker te gebruiken. Het beslag is genoeg voor 1 cake of 24 muffins. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 270 gr glutenvrij meel
    • 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 115 gr boter
    • 100 gr rietsuiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 3 eetlepels ahornsiroop
    • 6 rijpe bananen, gepureerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakvorm in (1 liter inhoud, of 23x13cm).
    2. Meng meel, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop in een andere kom de boter en suiker romig. Roer eieren, ahornsiroop en gepureerde bananen erdoor tot het net gemengd is. Voeg het bananenmengsel toe aan het meel en meng tot het net gemengd is. Schenk het beslag in de bakvorm.
    3. Bak 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

    Voor muffins...

    Verdeel het beslag over 24 muffinvormpjes en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Video

    Glutenvrij bananenbrood
    Glutenvrij bananenbrood

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren