Harira met groenten

    Harira met groenten

    1keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze soep uit de Maghreb wordt gemaakt met lam en een assortiment aan groenten, zoals courgette, aardappel en wortel. Je kunt ook pompoen toevoegen, die smaak past erg goed bij de munt en koriander in deze soep.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olie
    • 2 kleine uien, gepeld en fijngesneden
    • 500 gr lamsvlees, in blokjes
    • 500 gr tomaten, in blokjes
    • 2 aardappels, in blokjes
    • 3 wortels, in stukjes
    • 2 courgettes, gewassen en door de lengte in vieren en dan in grote plakken
    • 1 grote handvol verse muntblaadjes, fijngesneden
    • 1 bosje koriander, fijngesneden
    • ½ theelepel kurkuma
    • 2 saffraandraadjes
    • 2 snufjes kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • Zout en versgemalen peper
    • 1 eetlepel citroensap
    • 100 gr ongekookte kikkererwten, een nacht geweekt
    • een paar munt- en korianderblaadjes ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 2uur5min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Doe de kikkererwten in een grote pan met water en breng aan de kook. Laat 1 uur koken terwijl je af en toe het schuim van de oppervlakte haalt. Giet af en spoel de kikkererwten met koud water af. Zet opzij.
    2. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de uien glazig. Voeg de lam toe en braad rondom bruin aan in een paar minuten. Als het vlees is dichtgeschroeid zet je het vuur lager en voeg de tomaten toe. Bedek met water en laat 15 minuten koken. Voeg dan de wortel en aardappel toe. Laat 10 minuten koken en voeg dan courgette, munt, koriander, kurkuma, saffraan, kaneel en gember toe. Voeg zout en peper toe en voeg dan net genoeg water toe om alle ingrediënten te bedekken en laat 25 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg citroensap en kikkererwten toe en proef, voeg eventueel meer kruiden/peper/zout toe. Laat nog 5 minuten koken en schep dan in kommen. Garneer met wat koriander of muntblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren