Indiase Zunka

    Indiase Zunka

    3keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een bijgerecht uit het voornaamlijk agrarische west-India. Makkelijk te maken en smaakt goed bij alle Indiase gerechten. Dien warm of koud op.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl plantaardige olie
    • 1 theel mosterdzaad
    • 1 grote ui, grof gehakt
    • 2 grote groene paprika's, grof gesneden
    • 1 theel kurkuma
    • zout naar smaak
    • 1 theel chilipoeder (eventueel)
    • 2 eetl kikkererwtenbloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit olie in een grote bakpan of wok op matig hoog vuur. Roer het mosterdzaad erbij. Als het mosterdzaad begint te poppen, roer de ui erdoor. Kook 1 minuut en roer dan groene paprika, kurkuma, zout en chilipoeder erdoor. Zet het vuur lager tot matig, dek af en kook 3 tot 4 minuten. Roer de kikkererwtbloem er goed door, dek af en kook 2 minuten verder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren