Tunesische Chakchouka

    Tunesische Chakchouka

    4keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Chakchouka (of Shakshouka) is een gerecht uit Tunesië, gemaakt met tomaten, ui, paprika, kruiden en eieren. Populair in Noord-Afrika en Israel. Wordt gewoonlijk als ontbijt of lunch gegeten, maar is lekker op elk moment van de dag! Serveer met knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 1 paprika, in dunne reepjes (kleur maakt niet uit)
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 450 gr tomaten in stukjes
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngesneden
    • 4 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Roerbak ui, paprika en knoflook hierin tot de paprika zacht is en de uien glazig, in ongeveer 5 minuten.
    2. Meng de tomaten, komijn, paprikapoeder, zout en rode peper in een kom. Schenk het tomatenmengsel in de pan en roer.
    3. Laat zonder deksel zachtjes koken, tot het sap van de tomaten is verdampt, ongeveer 10 minuten. Maak 4 kuiltjes in het tomatenmengsel en breek in elk een ei. Doe een deksel op de pan en laat de eieren stevig worden, maar niet droog, in ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren