Tuinbonen a la mama

    (1)

    Weer zo een rechtstreeks uit de Arabische keuken van mijn lieve schoonmoeder. Tuinbonen zoals wij Nederlanders het nooit zullen eten. ik wil jullie uitdagen dit gerecht te proberen, het is heerlijk en een echte toevoeging :) Het kan ook met snijbonen gemaakt worden maar dan word de kooktijd wat korter.

    RenateWit

    Noord-Holland, Nederland
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gram stevige tuinbonen (in de peul)
    • 350 gram kipfilet
    • maggi bouilonblokjes
    • gedroogde koriander
    • 3 tenen knoflook
    • een grote ui
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was de tuinbonen goed, snij de topjes eraf en haal de randjes af. Snij ze daarna (met schil!) in stukjes van ongeveer 1,5 cm snij de ui in niet al te fijne stukjes.
    2. Bak de kipfilet om en om en voeg de ui erbij, na 2 minuutjes de knoflook erbij persen.
    3. Voeg de stukjes tuinbonen toe en roer het om. Voeg water toe zodat ze net aan onder water staan. Verkruimel de bouilonblokjes en voeg peper zout en koriander toe,
    4. Als het kookt het vuur laag en ruim een half uur zachtjes laten garen.
    5. Opscheppen met een schuimspaan zodat het vocht in de pan blijft. Eten met plat brood en een lekker soepje vooraf.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties