Uiensoep van Renate

    Uiensoep van Renate

    1keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een makkelijke maar smaakvolle soep.

    RenateWit Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote uien
    • 1 teen knoflook
    • 2 eetlepels boter
    • 800 ml ontvette bouillon
    • 4 sneetjes witbrood zonder korst
    • 1/2 theelpel nootmuskaat
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • peper en zout
    • 80 gram zachte kaas, chaumes of mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Snij de uien in zeer dunnen ringen. Smeer de soepkommen in met de knoflook en snijd kaas in reepjes.
    2. Verhit de boter in een hoge pan en voeg de uien en wat zout toe, laat het op laag vuur in 15 minuten glazig en zacht worden. Voeg de bouillon aan de uien toe, breng het aan de kook en laat het 30 minuten op laag vuur staan.
    3. Breng de soep op smaak met paprika, peper en nootmuskaat.
    4. Leg de sneetjes brood op het aanrecht en zet de soepkom op zijn kop op de boterham, snij de boterham langs het randje af. Stop het broodje op de bodem van de soepkom.
    5. Vul de kommen met de soep en verdeel de zachte reepjes kaas over de soep.
    6. Zet de kommen in de oven zo dicht mogelijk onder de grill en laat het voor 5 minuten gratineren zodat de kaas mooi bruin word.
    7. Lekker met stokbrood en kruidenboter. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren