IJs met rum rozijnen

    (2)
    8 uur 10 minuten

    Vanilleijs met rum rozijnen, je kunt het vrij gemakkelijk zelf maken! Gebruik een goede kwaliteit vanille ijs. Een soort variant van malaga ijs of boerenjongens ijs.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels (40 gr) rozijnen
    • 4 eetlepels (60 ml) bruine rum
    • 1 liter vanille ijs
    • 1/8 theelepel (snufje) gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Doe de rozijnen in een kleine kom, schenk de rum erover, dek af met plastic huishoudfolie en laat dit een nacht weken.
    2. Haal de volgende dag het ijs uit de vriezer en laat dit in ongeveer 15 minuten zacht worden (maar niet laten smelten). Schep het ijs in een grote kom en roer de rumrozijnen en nootmuskaat erdoor tot het goed gemengd is.
    3. Schep het ijs weer terug in de verpakking en zet nog minstens 1/2 uur in de vriezer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren