Een veganistische versie van de Spaanse paella. Voeg seitan, tofu of tempeh toe als proteïne. Ik heb kurkuma gebruikt in plaats van de traditionele saffraan, omdat het goedkoper is.
Meng kokend water met de rijst in een kom; laat 20 minuten staan. Giet af.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan of wok op medium vuur. Roerbak de uien en knoflook tot de ui glazig is, in ongeveer 5 minuten. Voeg groene paprika toe, rode paprika en tomaat. Roerbak tot de paprika iets zacht is, ongeveer 3 minuten.
Meng rijst en groentebouillon door het uien-paprikamengsel, breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes sudderen. Voeg paprikapoeder, zout en kurkuma toe; doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is, in ongeveer 20 minuten. Roer erwtjes en artisjokharten erdoor en warm dit goed door, in ongeveer 1 minuut.