Zelfgemaakte verse pasta (zonder pastamachine)

  (1)
  53 minuten

  Heb je geen pastamachine maar wil je toch zelf pasta maken? Je hebt slechts meel, eieren, zout en een deegroller nodig! En natuurlijk wat tijd. Bekijk de video van dit recept!

  alemarsi

  Drenthe, Nederland
  5 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 450 gr verse pasta, voor 4-5 personen

  • 275 gr type 00 meel, plus wat extra om te bestrooien
  • 3 grote eieren
  • snufje zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:53min 

   Om het pastadeeg te maken:

  1. Leg het meel op een marmeren of houten werkoppervlak. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in. Voeg het zout toe.
  2. Roer voorzichtig met een vork de eieren erdoor en meng het omliggende meel erdoor, Geleidelijk zal het meel met de eieren mengen en een dun deeg vormen.
  3. Gebruik een deegschraper om het resterende meel naar het midden te brengen en te mengen met de rest. De schraper voorkomt dat je handen plakkerig worden en zorgen ervoor dat het deeg homogeen wordt. Als het deeg te stug is, voeg dan wat water toe, 1 eetlepel per keer, zoveel als nodig.
  4. Als het mengsel een bal vormt, ga dan kneden met je handen. Druk de bal plat, rek uit en vouw van boven naar het midden; draai 45 graden en herhaal. Kneed 10 minuten tot het deeg glad en soepel is.
  5. Vorm een bal van het deeg, leg het in een kom en dek af met plasticfolie. Zet 30 minuten tot 1 uur in de koelkast.
  6. Om pastavormen te maken:

  7. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Neem 1 deel, druk het wat plat en rol dan 5 tot 6 keer met de deegroller. Draai het deeg 45 graden en rol nog eens 5 tot 6 keer. Blijf rollen en draaien in dezelfde richting, tot het deeg een gelijke dikte heeft, ongeveer 2 mm dik.
  8. Snij het deeg in handelbare vellen, indien nodig. Bestrooi rijkelijk met bloem en rol in een cylinder.
  9. Om tagliolini te maken: Snij de cylinder in porties van 3 mm breed. Rol de strips dan gauw weer uit en leg ze op een bebloemde theedoek. Meng ze goed met bloem, zodat ze niet gaan plakken. Laat ze 30 minuten drogen.
  10. Om tagliatelle te maken: Snij de cylinder in porties van 7 mm breed. Rol de strips dan gauw weer uit en leg ze op een bebloemde theedoek. Meng ze goed met bloem, zodat ze niet gaan plakken. Laat ze 30 minuten drogen.
  11. Om pappardelle te maken: Snij de cylinder in porties van 2,5 cm breed. Rol de strips dan gauw weer uit en leg ze op een bebloemde theedoek. Meng ze goed met bloem, zodat ze niet gaan plakken. Laat ze 30 minuten drogen.
  12. Om de pasta te koken:

  13. Onafhankelijk van de pastavorm, volg deze methode: Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Zodra het kookt, voeg je de pasta toe en laat 3-5 minuten koken tot de pasta beetgaar is.

  Vooruit maken

  Laat de pasta een nacht aan de lucht drogen en bestrooi eventueel met meer bloem indien nodig. Als het helemaal droog is wordt de pasta stijf. Bewaar in een papieren zak en gebruik binnen een paar dagen.

  Video

  Zelfgemaakte verse pasta zonder pastamachine
  Zelfgemaakte verse pasta zonder pastamachine

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)