Kurkuma rijst

    Kurkuma rijst

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kurkuma zorgt dat dit eenvoudige bijgerecht van rijst met ui, doperwten en wortel een prachtige gele kleur krijgt. Zonnebloempitjes geven een lekkere crunch en textuur aan het gerecht. Pas de hoeveelheid kurkuma aan naar jouw smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml water
    • 200 gr ongekookte jasmijnrijst
    • 40 gr diepvries doperwten
    • 1 eetlepel boter
    • 1 ui, dun gesneden
    • 40 gr geraspte wortel
    • 1 eetlepel fijngesneden knoflook
    • 40 gr zonnebloempitten
    • 1 eetlepel gemalen kurkuma
    • snufje cayennepeper, of meer naar smaak
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng water, rijst en doperwten in een pan; breng aan de kook. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat in 20 minuten gaar stomen.
    2. Smelt boter in een grote koekenpan op medium vuur. Voeg ui, wortel en knoflook toe; roerbak tot het zacht is, ongeveer 5 minuten. Roer zonnebloempitten, kurkuma en cayennepeper erdoor.
    3. Roer de gekookte rijst erdoor en laat koken tot alle smaken goed gemengd zijn, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren