Egyptische rode linzensoep

    Egyptische rode linzensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze linzensoep is een traditioneel gerecht uit Egypte. Komijn, kurkuma en laurierblad geven smaak aan deze eenvoudige soep, die je zo kunt serveren of gepureerd. Gebruik olie, boter of ghee, afhankelijk van je eigen smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 theelepel komijnzaadjes
    • 2 eetlepels olijfolie, boter of ghee
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 200 gr rode linzen
    • 1 wortel, fijngehakt
    • 100 gr passata
    • 1 eetlepel kurkuma
    • 1 laurierblad
    • 600 ml water of groentebouillon, of zoveel als nodig
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 gedroogde rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de ui en komijnzaadjes in olie in een soeppan op laag vuur. Voeg zodra het gaat geuren de knoflook toe en roerbak een paar seconden. Voeg linzen en wortel toe en roerbak een paar minuten.
    2. Voeg passata, kurkuma en laurierblad toe. Roerbak een paar minuten. Schenk water of bouillon erbij en breng eventueel nog op smaak met zout, peper en rode peper. Doe de deksel op de pan en kook 15-20 minuten tot de linzen gaar zijn.
    3. Serveer de linzensoep zo, of pureer met een staafmixer of blender. Schep in warme kommen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren