Makkelijke amandelkoekjes (glutenvrij)

    Makkelijke amandelkoekjes (glutenvrij)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het perfecte koekje voor tussendoor, zonder vet of geraffineerde suikers en zonder gluten. Deze zijn heerlijk! Ze zijn ook nog eens Paleo vriendelijk. Eenvoudig is vaak toch het lekkerst.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 1 eiwit, op kamertemperatuur
    • 50 gr kokossuiker
    • ½ theelepel amandelextract
    • 60 gr gemalen amandelen
    • 1 eetlepel amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bedek een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier.
    2. Klop eiwit, kokossuiker en amandelextract op in een kom. Schep de gemalen amandelen erdoor tot het net gemengd is. Verspreid het mengsel in de bakvorm. Bestrooi met amandelschaafsel en druk iets aan.
    3. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven, in ongeveer 25 minuten. Verplaats de koek naar een rooster (til op met het bakpapier) en laat in 1 uur tot kamertemperatuur afkoelen. Snij in 9 stukjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lientje
    van
    0

    Het is lekker, maar niet veel... 9 kleine koekjes. Ik heb gewone suiker gebruikt, misschien dat ze daarom niet zo bruin waren? ik heb de koek wel 35 minuten in de oven gehad. - 29 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren