Mousse de maracujá

    Mousse de maracujá

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer populair Braziliaans dessert gemaakt met passievrucht (maracuja) volgens een oud familierecept. Je hoeft het niet te koken of te bakken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 8 passievruchten
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 blikje (400 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 500 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Breek de passievruchten doormidden en doe de inhoud in een kom. Gebruik een beetje water om het sap helemaal uit de schillen te krijgen. Meng met je handen tot het wat zachter wordt. Zeef, of giet door ene kaasdoek. Roer suiker en gecondenseerde melk erdoor.
    2. Klop de slagroom helemaal stijd in een gekoelde kom. Schep 1/3 van de slagroom door de passievrucht en schep dan snel de rest van de slagroom erdoor, tot het goed gemengd is. Zet 1 uur in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren