Aziatische komkommersalade met rode peper

    Aziatische komkommersalade met rode peper

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Gesneden komkommers en rode chilipepers worden gemengd met een dressing van rijstwijnazijn en sesamolie.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 komkommers, in de lengte doormidden, zaadjes verwijderd en in plakjes
    • 2 theelepels zout
    • 120 ml rijstazijn
    • 50 gr suiker
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 1 eetlepels fijngesneden knoflook
    • 1 eetlepel fijngesneden verse gember
    • 1 eetlepel sesamzaadjes
    • 4 verse rode chilipepers, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Doe de plakjes komkommer in een vergiet en bestrooi met zout. Laat 1 uur uitlekken.
    2. Klop met een garde de azijn en suiker samen tot de suiker is opgelost. Voeg de sesamolie, knoflook, gember en sesamzaadjes toe. Roer door.
    3. Spoel het zout van de komkommers af onder koud stromend water. Doe de komkommer in een grote kom, samen met de rode peper. Besprenkel met de dressing en meng door. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren