Vegan crumble met bosvruchten en appel

    Vegan crumble met bosvruchten en appel

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Om de kruimellaag voor deze crumble te maken gebruik ik kokosolie in plaats van boter. De kokosolie moet hiervoor gestold zijn, dus kun je de olie beter even in de koelkast zetten.

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Vulling
    • 300 gr gemengde bosvruchten uit de diepvries, ontdooid
    • 4 kleine appels, in stukjes
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eetlepels maizena
    • Kruimellaag
    • 125 gr bloem
    • 80 gr havermout
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 240 ml kokosolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

      Voor de vulling:

    1. Meng alle ingrediënten voor de vulling en doe deze in een ovenschaal. Zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C.
    3. Voor de kruimellaag:

    4. Meng bloem, havermout, suiker, kaneel en de gestolde kokosolie en kneed tot je een kruimelig deeg hebt. Verdeel dit over de vruchten in de ovenschaal.
    5. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren