Quinoa salade met rucola

    Quinoa salade met rucola

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze salade met quinoa, tomaat, komkommer en avocado is perfect voor bij een barbecue of om mee te nemen voor een feestje. En wat overblijft kun je heel goed de volgende dag als lunch mee naar het werk nemen.

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 170 gr quinoa
    • 475 ml groentebouillon
    • 75 gr rucola sla
    • 100 gr cherry tomaatjes
    • 1 komkommer
    • 1 avocado
    • 1 citroen
    • extra vergine olijfolie
    • hennepzaadjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng quinoa en bouillon in een pan en verhit op medium vuur. Zet het vuur lager zodra het kookt en doe de deksel op de pan. Kook in 20 minuten droog. Laat helemaal afkoelen.
    2. Doe de rucola in een grote kom of schaal en schep hierop de quinoa.
    3. Snij de tomaten en komkommer en leg deze rondom de quinoa. Schil en snij de avocado en leg deze bovenop de quinoa.
    4. Knijp de citroen boven de salade uit en besprenkel met olijfolie naar smaak. Indien gewenst kun je nog hennepzaadjes over de salade strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren