Notenboter

    Notenboter

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Maak je eigen notenboter: zeg maar pindakaas, maar dan met verschillende soorten noten. Dit recept is voor een notenboter met pecannoten, cashewnoten, amandelen en pinda's. Je kunt eventueel een paar grover gehakte noten toevoegn voor een crunchy effect.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr pecannoten
    • 100 gr cashewnoten
    • 100 gr blanke amandelen
    • 100 gr ongebrande pinda's
    • 1/8 theelepel zeezout
    • 1/2 theelepel arachideolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Verspreid de pecannoten, cashews, amandelen en pinda's over de bakplaat.
    3. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven; schud de bakplaat om de noten om te draaien en bak nog eens 4 minuten tot de noten licht geroosterd zijn. Laat afkoelen.
    4. Doe de noten met zout in een keukenmachine; maal tot het grof gemalen is, ongeveer 3 minuten. Schenk de olie erbij en maal nog eens 2 minuten tot je een glad mengsel hebt. Schraap af en toe de notenboter van de kantjes met een rubberen spatel. Bewaar de notenboter in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren