Verwaarde rijst met bounty garnalen

    Verwaarde rijst met bounty garnalen

    1keer bewaard
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bijzonder van dit rijstgerecht is dat het vrij makkelijk is. Je kunt ander vlees of vis gebruiken. Zelfs ei kan ook (gekookt).

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr bruine basmatirijst
    • 100 gr zwarte rijst
    • Olijfolie of kokosolie, om in te bakken
    • 300 gr garnalen, schoongemaakt
    • 150 gr sperziebonen
    • 1 teen knoflook
    • 1 rode ui, in ringen
    • Beetje kokosroom
    • Klein beetje kerriepoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:32min 

    1. Rijst koken op waterbasis (net als koken van pasta) klein snufje zout (evt). Beide rijst in 1 pan. 2/3 bruine basmati en 1/3 zwarte rijst. Let wel op kooktijd, maar ze moeten wel in dezelfde pan/water. Beetgaar? (bepaal zelf hoe hard/zacht) en dan afgieten en open laten.
    2. In een wok of koekenpan olie warm laten worden, knoflook, garnalen en sperziebonen (niet te klein snijden, liever lang) op middelhoog vuur bakken.
    3. De rode ui in ringen snijden en op het laatst (sperziebonen al gaar) 1 minuut meebakken.
    4. Voeg de kerrie en kokosroom toe, 2-3 minuten sudderen (moet niet te nat noch te droog zijn).
    5. Als laatste de rijst toevoegen beetje gelijkmatig omscheppen tot de rijst één wordt met de 'mix'.

    Tip

    Ik weeg niet, dus gebruik wat je normaal ook klaar maak en wat over is kan de volgende als lunch eten dan is die nóg lekkerder😎. Ik eet bij alle maaltijd salade, dus hier kan t ook, kleine tomaatjes, komkommer in blokjes en stukjes avocado. Wat je lekker vind.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren