Babi Pangang, zoals bij de Chinees

    Babi Pangang, zoals bij de Chinees

    2keer bewaard
    1uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

    Martien22 Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 schouderkarbonades
    • 200 ml water
    • 1 teentje knoflook, gesnipperd
    • 1 theelepel sambal
    • 1eetlepel ketjap
    • 1/2 steranijs
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
    • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
    • 1/2 eetlepel bruine suiker
    • Voor de saus
    • 2 cm verse gember
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 theelepel sambal
    • 1 eetlepel suiker
    • ca 200 ml kookvocht
    • 4 eetlepels azijn
    • 4 eetlepels gembersiroop
    • ca. 1 eetlepel maïzena
    • zout, naar smaak
    • 1 potje atjar tjampoer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe het water in een niet te grote pan, voeg alle smaakmakers toe, roer even en leg de schouderkarbonades in het water. Zorg dat ze net onder water staan. Breng aan de kook en laat de karbonades 45 min zachtjes doorkoken.
    2. Keer de karbonades halverwege de kooktijd een keer om en controleer of er nog voldoende kookvocht in de pan zit. De karbonades moeten nog net onder staan, voeg zo nodig iets water toe. Zet als de kooktijd om is de hittebron uit. Laat de karbonades met de deksel op de pan, in het kookvocht afkoelen.
    3. Laat de atjar uitlekken.
    4. Haal de karbonades uit het kookvocht. Bewaar het kookvocht voor de saus. Dep de karbonades heel goed droog met keukenpapier. Doe dit zorgvuldig want als de karbonades niet goed droog zijn gaat het hete vet erg spatten. Snijd eventueel de botten uit de karbonades.
    5. Verhit het frituurvet tot 180 graden. Doe het vlees in de pan en frituur 2 - 4 minuten tot het bruin en krokant is. Snijd de gefrituurde karbonades in reepjes.
    6. Voor de saus:

    7. Doe het kookvocht met de tomatenpuree, fijngesneden verse gember, sambal en suiker in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg de azijn en gembersiroop toe en verwijder de gember.
    8. Meng de maïzena met wat water en voeg dit toe. Laat dit nog een paar minuten trekken en giet de saus over de in reepjes gesneden karbonades.

    Tip

    Serveer met rijst, nasi of bami

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren