Italiaanse pasta fredda

    Italiaanse pasta fredda

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pasta fredda, koude pasta, oftewel pastasalade, is een eenvoudig gerecht in Italiaanse stijl van pasta met tomaat, olijven en verse mozzarella.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr farfalle pasta
    • 20 kerstomaatjes, gehalveerd
    • 200 gr bocconcini (kleine mozzaralla bolletjes)
    • 100 gr zwarte olijven
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 6 verse blaadjes basilicum
    • 1 1/2 theelepel verse oregano blaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in ongeveer 12 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    2. Meng tomaten, mozzarella, olijven, olijfolie, basilicum en oregano in een grote schaal; roer om. Voeg pasta toe en meng goed door.

    Tip

    Je kunt elk soort 'korte' pasta gebruiken in plaats van farfalle, zoals penne of fusilli.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren