Rijstsalade met bonen

    (54)
    2 uur 10 minuten

    Een heerlijke salade van zilvervliesrijst, bonen, groenten en noten. Perfect voor een picknick of een zomerse barbecue.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 

    • 190 gr ongekookte zilvervliesrijst
    • 350 ml water
    • 1 blikje (400 gr) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 4 eetlepels fijngehakte rode ui
    • 25 gr champignons, in plakjes
    • 25 gr broccoliroosjes
    • 35 gr groene paprika, in stukjes
    • 35 gr rode paprika, in stukjes
    • 35 gr gele paprika, in stukjes
    • 2 eetlepels gehakte amandelen
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 2 eetlepels Italiaanse dressing
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Meng rijst en water in een pan; breng aan de kook op hoog vuur. Doe de deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat zachtjes koken tot de rijst al het vocht heeft opgenomen, in 45 tot 50 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Doe de afgekoelde rijst in een grote kom. Roer kidneybonen, rode ui, champignins, broccoli, paprika en amandelen erdoor; breng op smaak met peper. Meng de salade met de Italiaanse dressing en olijfolie.
    3. Zet minstens een uur in de koelkast voor serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (54)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties