Zalm in ahornsiroop

    Zalm in ahornsiroop

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zalm uit de oven in een eenvoudige marinade van ahornsiroop en sojasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 ml ahornsiroop
    • 2 eetlepels (30 ml) sojasaus
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1/4 theelepel knoflookzout
    • 1/8 teaspoon gemalen zwarte peper
    • 450 gr zalm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng ahornsiroop, sojasaus, knoflook, knoflookzout en peper in een kleine kom.
    2. Leg de zalm in een ondiepe ovenschal en bedek met de marinade. Dek af en laat de zalm 30 minuten in de koelkast marineren, draai eenmaal om.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C.
    4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de zalm onafgedekt 20 minuten, tot je de vis makkelijk met een vork uit elkaar kunt trekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren