Tilapia met amandellaagje

    (469)

    Een supersmakelijke manier om tilapiafilets te bereiden. Ze worden bedekt met gemalen amandelen en Parmezaanse kaas en dan in de pan gebakken. Lekker met een salade, aardappels, rijst of zelfs pasta.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eieren
    • 1 theelepel citroenpeper
    • 1 theelepel knoflookpeper
    • 170 gr gemalen amandelen
    • 80 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 8 tilapiafilets (van 175 gr)
    • 4 eetlepels bloem om te bestrooien
    • 90 gr boter
    • zout naar smaak
    • 80 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
    • 8 takjes peterselie
    • 8 partjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de eieren met de citroenpeper en knoflookpeper tot het goed gemengd is; zet apart.
    2. Meng gemalen amandelen met 80 gr Parmezaanse kaas in een ondiep bord; zet apart.
    3. Bestrooi de tilapiafilets met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Dip de tilapia dan in het losgeklopte ei en haal vervolgens door het amandel-kaasmengsel.
    4. Smelt boter in een koekenpan op medium-hoog vuur. Bak de tilapia in de gesmolten boter tot deze goudbruin is aan beide zijden, 2-3 minuten per kant.
    5. Zet het vuur lager en bestrooi de filets eventueel nog met zout. Bestrooi de tilapia met de resterende Parmezaanse kaas, doe de deksel op de pan en verwarm nog 5 minuten door, tot de kaas gesmolten is.
    6. Leg de tilapiafilets in een serveerschaal en garneer met takjes peterselie en citroenschijfjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (469)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren