Marokkaanse vis met kikkererwten

    Marokkaanse vis met kikkererwten

    1keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een smaakvol gerecht met tilapia en paprika, wortel, tomaat, olijven en kikkererwten. Je kunt het zowel warm als koud eten. Serveer bijvoorbeeld met couscous of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 2 rode paprika's, in reepjes
    • 1 grote wortel, dun gesneden
    • 3 tomaten, in stukjes
    • 4 olijven, fijngehakt
    • 1 blikje (410 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
    • 4 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 3 eetlepels paprikapoeder
    • 4 eetlepels gemalen komijn
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 2 eetlepels kippenbouillonpoeder
    • zout naar smaak
    • 2,25 kilo tilapiafilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe en roerbak daarin de ui en knoflook, tot het iets zachter is. Voeg paprika, wortel, tomaat, olijven en kikkererwten toe en blijf roerbakken tot de paprika iets zacht is.
    2. Voeg peterselie, paprikapoeder, komijn, cayenne en kippenbouillon toe en breng op smaak met zout. Roer goed door. Leg de vis bovenop de groenten en voeg water toe zodat de groenten net onder staan. Zet het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren