Gehaktballen met een lekkere jus

    Gehaktballen met een lekkere jus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke gehaktballen, zoals wij ze thuis altijd maken, met een verrijkte jus met tomatenblokjes en een pakje uiensoep. Heerlijk bij aardappels of aardappelpuree!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr half om half gehakt
    • 4 plakjes witbrood
    • 80 ml melk
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 eetlepels versgemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • 115 gr boter
    • 475 ml water
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 400 ml runderbouillon
    • 1 zakje mix voor uiensoep

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Doe het gehakt in een grote kom; verkruimel het brood en kneed dit door het gehakt. Voeg melk en ei toe en kneed ook ui, nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper door het gehaktmengsel. Vorm er 6 ballen van.
    2. Smelt boter in een braadpan op middelhoog vuur. Braad de gehaktballen aan alle kanten bruin aan in 5-10 minuten. Voeg water, tomaten, runderbouillon en uiensoep toe aan de pan, breng aan de kook en zet dan het vuur lager en laat de gehaktballen ongeveer een uurtje zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren