Khorest Fesenjaan (Perzische kip met granaatappelsaus)

    Khorest Fesenjaan (Perzische kip met granaatappelsaus)

    6keer bewaard
    3uur20min


    41 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Perzisch kipgerecht, gestoofd in een granaatappel- en walnotensaus. Serveer de Khorest Fesenjaan net als in Iran met witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100ml plantaardige olie
    • 4 rode uien, dun gesneden
    • 1.25kg kippendijen of borstvlees, ontveld
    • 450ml heet water
    • 600ml granaatappelsap
    • 500g walnoten, gehakt
    • 2 eetl versgemalen kardamom
    • 2 eetl kaneel
    • ¼ theel saffraanpoeder
    • zout naar smaak
    • 1 boternootpompoen, ontzaad en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Verhit de olie in een grote zware bakpan over matig vuur. Sauteer de uien tot ze bruin beginnen te worden. Voeg de kip toe en bak tot aan alle kanten lichtbruin zijn. Giet water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook zachtjes 30 minuten door; voeg indien nodig meer water toe, zodat het niet uitdroogt.
    2. Verhit de oven op 160 C / gasstand 3. Pureer de walnoten en granaatappelsap in een foodprocessor of blender. Dit kan eventueel in kleine hoeveelheden gedaan worden. Voeg dit mengsel toe aan de stovende kip. Breng op smaak met kardamom, kaneel, saffraan poeder en zout. Roer de blokjes pompoen erdoor. Schep alles over in een 23x33cm ovenschotel.
    3. Bak los afgedekt ongeveer 2 ½ uur in de voorverwarmde oven. Serveer met witte rijst.

    Tip:

    Je kunt zowel kippendijen, kippenborst als kippenpootjes voor dit gerecht gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren