Koreaanse misosoep

    Koreaanse misosoep

    3keer bewaard
    35min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een authentiek recept uit Korea dat met rijst en andere bijgerechten gegeten wordt. Het bevat tahoe, courgette, champignons en uien. Garneer met gesneden lenteuitjes. Je moet misschien wel naar een Aziatische winkel om sommige ingredienten te vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1L water
    • 3 eetl denjang (Koreaanse tahoepasta)
    • 1 eetl knoflookpasta
    • ½ eetl dashi korrels
    • ½ eetl gochu jang (Koreaanse hete peperpasta)
    • 1 courgette, in blokjes
    • 1 aardappel, geschild en in blokjes
    • 100g verse champignons, in vieren
    • 1 ui, gehakt
    • 1 blok (350g) zachte tahoe, in plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe het water, denjang, knoflook, dashi en gochu jang in een grote pan over matig vuur. Breng aan de kook en laat 2 min koken. Roer de courgettes, aardappel, champignons en ui erbij en laat 5 tot 7 min verder koken. Roer de tahoe erdoor en kook tot de tahoe gezwollen is en de groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren