Ongelooflijk makkelijke vegetarische chili

    Ongelooflijk makkelijke vegetarische chili

    3keer bewaard
    55min


    496 personen hebben dit gemaakt

    Deze chili is zo makkelijk te maken. Je kunt zo'n beetje alle soorten groenten in de pot gooien.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetl plantaardige olie
    • 1 ui, gehakt
    • 2 tot 3 wortels, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 groene paprika, gehakt
    • 1 rode paprika, gehakt
    • 2 tot 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 eetl chilipoeder
    • ½ (200g) bakje champignons, gehakt
    • 2 (400g) blik gepelde tomaten, gehakt
    • 1 (400g) blik kidneybonen, niet uitgelekt
    • 1 (340g) blik mais, niet uitgelekt
    • 1 eetl komijn
    • 1 ½ theel gedroogde oregano
    • 1 ½ theel gedroogde basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig heet vuur. Bak de uien, wortels en knoflook aan tot ze zacht zijn. Roer de groene en rode paprika, selderij en chilipoeder erdoor. Kook tot de groenten zacht zijn, ongeveer 6 min.
    2. Roer de champignons erbij, kook 4 min. Roer de tomaten, kidneybonen en mais erdoor. Breng op smaak met komijn, oregano en basilicum. Breng aan de kook en zet vuur iets later. Dek af en kook zachtjes nog zo'n 20 min onder af en toe roeren door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren