Volkoren bananen-notenbrood

    Volkoren bananen-notenbrood

    4keer bewaard
    1uur15min


    636 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een smeuïge bananen-notenbrood, uitstekend om je rijpe bananen in te verwerken. Ik vries mijn oude bananen meestal in tot ik genoeg heb om 1 of 2 broden te bakken. Gewoon zo invriezen – schil en al – en dan een uurtje laten ontdooien op kamertemperatuur. Ik gebruik soms ook appelmoes in plaats van olie voor een lager vetgehalte. Het is niet net zo smeuïg , maar het smaakt net zo lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 5 eetl plantaardige olie
    • 100g honing
    • 2 eieren
    • 3 rijpe bananen
    • 1 theel vanille extract
    • 200g volkoren bloem
    • ½ theel zout
    • 1 theel baksoda
    • 4 eetl heet water
    • 50g walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de oven voor tot 160C / gasstand 3.
    2. Mix de olie en honing samen in een grote kom. Mix de eieren er goed door. Roer de bananen en vanille erdoor. Roer de bloem en zout erbij. Roer de baksoda door het hete water en roer dit vervolgens door het beslag. Schep de gehakte noten erdoor en spatel het beslag in een ingevette 23x12 broodvorm.
    3. Bak 55 tot 60min. Laat het een half uur afkoelen op een rek voordat je het snijdt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren