Zelfgemaakte vegetarische burgers

    Zelfgemaakte vegetarische burgers

    3keer bewaard
    35min


    221 personen hebben dit gemaakt

    Gekookte wortels, zomerpompoen en courgette worden met havervlokken, kaas en ei vermengd en op kleur en smaak gebracht met wat bouillon en sojasaus – een uitstekend alternatief voor rundvleesburgers. Laat minstens 1 uur koelen, vorm er dan dikke burgers van en bak of grill in de pan of op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 theel olijfolie
    • 1 kleine ui, geraspt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 wortels, geraspt
    • 1 kleine zomerpompoen, geraspt
    • 1 kleine courgette, geraspt
    • 100g havermout vlokken
    • 30g Cheddar, geraspt
    • 1 ei, geklutst
    • 1 eetl sojasaus
    • 200g bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie in een braadpan over laag vuur en kook de ui en knoflook 5 min, tot zacht. Roer de wortels, zomerpompoen en courgette erdoor. Kook en roer 2 min langer. Neem de pan van het vuur en roer de havervlokken, kaas en ei erdoor. Roer de sojasaus erbij en plaats alles 1 uur in een kom in de koelkast.
    2. Strooi de bloem op een groot bord. Vorm acht ronde burgers van het groentenmengsel. Haal ze door de bloem en bedek beide kanten met een dun laagje.
    3. Grill of braad de groenteburgers ongeveer 5 min per kant, of tot ze volledig verhit en mooi gebruind zijn.

    Info:

    Hou je een zomerse barbecue? Je kunt deze vegetarische burgers ook op de barbecue klaarmaken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren