Zoet en pittige tahoe

    (302)
    22 minuten

    Tahoe, rode paprika, rode uien en hete pepertjes, snel in de wok gebakken in een zure saus. Als je het iets milder wilt gebruik dan minder gemalen hete pepertjes of helemaal geen.


    293 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl arachideolie
    • 900g stevige tahoe, in blokjes
    • 1 rode ui, in plakjes
    • 1 rode paprika, in plakjes
    • 1 groen pepertje, in plakjes
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 5 eetl heet water
    • 3 eetl witte wijnazijn
    • 3 eetl sojasaus
    • 1 eetl donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theel maizena
    • 1 theel gemalen gedroogde chili's (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Mix heet water, azijn, sojasaus, bruine suiker, maizena en gemalen chili's samen in een kommetje. Giet over de tahoe en groenten en schep om, kook zachtjes 3 tot 5 min door, of tot de saus ietsje ingedikt is.
    2. Verhit een wok of grote bakpan over matig heet vuur. Plaats de tahoe in de olie en bak het aan alle kanten bruin. Voeg dan de ui, paprika, chili en knoflook toe en bak tot het net zacht is, ongeveer 5 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (302)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    ErwinJansen
    0

    Let op bij het koken: stap 1 en 2 zijn omgedraaid, dus beginnen met stap 2 (verhit een wok etc.) en dan stap 1 (mix heet water etc.). Zelf toegevoegd: ananas, salade ui, tomaat, gember, geroosterd sesamzaad, gebakken uitjes (garnering). Ook lekker met schijven komkommer, tauge. Heerlijk recept !  -  28 aug 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren