Zoni

    Zoni

    1keer bewaard
    3uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditionele soep die in Japan met Nieuwjaar geserveerd wordt. Je kan de mochi, zeewier, bonitoschilvers en naruto in Japanse winkels vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 (4cm) stuk dashi kombo (droog zeewier)
    • 1L water
    • 75g bonito schilvers (droge visschilvers)
    • handvol gehakte spinazie
    • ½ theel zout
    • 2 theel lichte sojasaus
    • 1 eetl sake
    • 4 mochi rijst cakes
    • 4 naruto (vis pasta stok met rood spiraal patroon)
    • 4 plakken yuzu schil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3uur10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Doe de spinazie in een pan met water en breng aan de kook terwijl je de dashi maakt. Giet af en laat goed uitlekken.
    2. Voor de dashi (bouillon): Spoel zeewier en dep droog. Doe zeewier in een pot met water. Laat 3 uur weken.
    3. Breng daarna het water met zeewier aan de kook. Haal zeewier eruit en gooi weg. Laat pan 5 min koelen.
    4. Doe visschilvers in de pan met water. Breng aan de kook. Als de schilvers naar de bodem zijn gezonken kan de bouillon gezeefd worden. Dit is dashi, de Japanse basis voor veel soepen en gerechten.
    5. Giet zout, sojasaus en sake in de hete dashi. Schep soep in kommen. Plaats in iedere kom een stuk mochi cake, spinazie en vispasta. Garneer met een stuk yuzu-schil.

    Tip:

    Als je geen yuzu kan vinden, een Oost Aziatische vrucht, gebruik dan manderijn of grapefruit. Men zegt dat yuzu op beiden lijkt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren