Babi ketjap

    Babi ketjap

    25keer bewaard
    1uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakt net zo lekker, zeker als het een dag van tevoren is bereid. U kunt ook lamsvlees of kip gebruiken. Lekker met gestoomde rijst en een komkommersalade of roedjak.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 varkenskarbonades, met bot (of 4 dikke speklappen)
    • 1/2 theel versgemalen peper
    • 1/2 theel zout
    • 1 eetl gemberpoeder (djahé)
    • 1/2 theel nootmuskaat
    • 2 dl ketjap manis
    • 2 eetl azijn
    • 2 grote uien, versnipperd
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/8 blokje trassi
    • 2 eetl bakgember, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Wrijf de karbonades of speklappen in met peper, zout, gemberpoeder en nootmuskaat. Een uurtje in de koelkast laten intrekken.
    2. Verhit 2 eetl olie in een grote braadpan en bak hierin de karbonades of speklappen op een middelmatig vuur aan beide kanten goudbruin. Uit de pan nemen en apart zetten.
    3. Eventueel de rest van de olie in de braadpan verhitten en hierin de ui glazig en lichtbruin fruiten. Knoflook en trassi erdoor roeren.
    4. Op een middelmatig vuur ketjap en azijn toevoegen en goed vermengen. Vervolgens karbonades of speklappen en bakgember aan de pan toevoegen en afgedekt laten sudderen tot het vlees zacht en gaar is. Af en toe een scheutje water toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Lekker pittig maar niet te scherp, voldoende saus voor over de rijst, - 08 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren