Aardappelsalade met bietjes en munt

    Lekker om te maken van een restje aardappels. Neem kant-en-klare gekookte bietjes uit groentewinkel of supermarkt.

    marielle

    Washington, Verenigde Staten
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500g gekookte bieten, in stukjes
    • 300g gekookte stevige aardappelen, in stukjes
    • 3 eetl verse munt, fijngehakt
    • 1 eetl verse koriander, fijngehakt
    • 2 rode sjalotjes, fijngehakt
    • 2 lente-uitjes, fijngehakt
    • 1 eetl sherryazijn
    • sap van een 1/2 citroen
    • (1 theel suiker)
    • 5 eetl olijfolie
    • zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een pan gezouten water aan de kook en laat hierin onafgedekt 2 minuten de stukjes aardappel en biet koken. Afgieten.
    2. Bietjes, aardappels, kruiden, sjalotjes en lente-ui in een slakom goed vermengen. Maak van de andere ingrediënten een dressing (al dan niet met suiker, vaak zijn de bietjes zoet genoeg. De dressing door het groentemengsel scheppen en lauwwarm serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 11 collecties