Bisschopswijn

    Bisschopswijn

    6keer bewaard
    1uur5min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Lekker als opwarmertje na een lange schaatstocht.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 liter rode tafelwijn
    • 1/2 liter water
    • 1 theelepel hele kruidnagelen
    • 1 stokje kaneel
    • mespuntje kardemom
    • mespuntje nootmuskaat
    • een paar stukjes foelie
    • 3 plakken gemberwortel of een mespuntje gemberpoeder
    • schil van 1 sinaasappel
    • schil van 1 citroen
    • (suiker)
    • 1 sinaasappel, in dunne schijfjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Laat de wijn en kruiden op een laag vuur in een emaille of roestvrijstalen pan zachtjes sudderen. Let erop dat het niet kookt!
    2. Door een zeef gieten en eventueel op smaak brengen met suiker. Warm serveren met een schijfje sinaasappel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    0

    Lekker! Ik maak er soms mijn eigen twist van, met wat ik maar in huis heb, maar ik ben dol op gluhwein - 05 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren