Antipasta schotel

    Antipasta schotel

    25keer bewaard
    45min


    72 personen hebben dit gemaakt

    Dit prachtig opgemaakte gerecht is altijd een groot succes! Antipasta in verschillende laagjes dat in vierkantjes gesneden kan worden, zodat u bij elke hap alle ingrediënten proeft. U kunt naar wens groenten toevoegen of veranderen. Serveren met verse ciabatta of een krokant broodje. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 2 kroppen ijsberg- of Romaanse sla
    • 225 ml Italiaanse saladedressing
    • 500 gr dungesneden en gezouten Italiaanse ham
    • 900 gr taleggio of een andere Italiaanse kaas, in plakken
    • 225 gr droge salami, in dunne plakjes
    • 100 gr peperoni, in dunne plakjes
    • 100 gr Parmaham, in dunne plakjes
    • 100 gr rosbief, in dunne plakjes
    • 85 gr verse champignons, in plakjes
    • 170 gr gemarineerde artisjokhart
    • 195 gr geroosterde rode paprika, uit de pot
    • 170 gr zwarte olijven, in plakjes
    • 170 gr ingemaakte milde groene pepers uit pot, in plakjes
    • 140 groene olijven met pimentvulling, in plakjes
    • 85 gr gorgonzola, verbrokkeld
    • 226 gr mozzarella, in plakjes
    • 200 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • verse Italiaanse kruiden voor garnering, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwijder de buitenste, grote slabladen. Gebruik ong. 1/3 van de sla om een grote schaal te bedekken. De gewenste hoeveelheid Italiaanse dressing over de sla schenken. Vervolgens een laagje zoute Italiaanse ham en taleggio.
    2. Neem wederom 1/3 van de sla, gewenste hoeveelheid dressing en droge salami en leg deze over de vorige laag.
    3. Herhaal met de laatste sla, dressing, peperoni, Parmaham en rosbief.
    4. Beleggen met champignons, artisjokhart, geroosterde rode paprika, zwarte olijven, groene chilipepers and groene olijven. Eventueel naar smaak Italiaanse dressing toevoegen.
    5. Als laatste laag voegt u gorgonzola, mozzarella en Parmezaanse kaas toe. Afdekken en tot het opdienen gekoeld bewaren. Ter garnering sprenkelt u er vers gehakte Italiaanse kruiden over, zoals basilicum, peterselie en oregano.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren