Bramencobbler

    Bramencobbler

    14keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een cobbler is een soort taart die bestaat uit een laagje fruit met daarover een deeglaag waar het vruchtensap in kan trekken dat tijdens het bakken vrijkomt. Deze cobbler is geschikt als dessert en ontbijt. Als basis zijn bramen gebruikt, maar die kun je makkelijk vervangen door andere sappige vruchten.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de vulling
    • 750g zoete rijpe bramen
    • 2 eetl maizena
    • Voor het deeg
    • 350g bloem
    • 1/2 theel zout
    • 2 theel suiker
    • 2 1/4 theel bakpoeder
    • 100g boter, in blokjes gesneden
    • 2 dl room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190º/gasstand 5.
    2. De binnenkant van een ondiepe ovenschaal met boter invetten.
    3. De bramen enkellaags over de bodem verdelen en bestuiven met maizena (plus eventueel een beetje suiker naar smaak).
    4. De droge ingrediënten in een kom of keukenmachine vermengen en vervolgens met de boter snel tot een kruimeldeeg kneden.
    5. Maak een kuiltje in het midden en roer de room met een paar snelle bewegingen door het deeg. Vooral niet te lang mixen. Het deeg mag niet elastisch worden.
    6. Vorm het deeg tot platte, ronde koekjes van ong. 5 cm doorsnede en 1 1/2 cm dik. Verdeel deze over de bramen tot de hele bovenkant bedekt is.
    7. Bestrooi eventueel met 1 eetl suiker.
    8. In ongeveer 40 min gaar bakken, tot de bovenlaag goudbruin is en het bramensap tussen het deeg doorkomt.
    9. Warm serveren, eventueel met vanilleroomijs als dessert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren