Frisse citroenrepen

    Frisse citroenrepen

    9keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk verfrissend gebak. Lekker bij de thee, een picknick of om in een lunchpakket mee te nemen.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 45 

    • 180 gr boter, op kamertemperatuur
    • 500 gr suiker
    • 200 gr bloem + 6 eetl
    • 4 eieren, geklopt
    • 10 eetl citroensap
    • geraspte schil van 2 citroenen
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de oven voor op 180ºC/gasstand 4.
    2. Boter en 100 gr suiker romig opkloppen. Vervolgens snel maar grondig de bloem erdoor mengen. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van een ovenvaste schaal van ong. 22x33 cm.
    3. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken.
    4. Intussen eieren, citroensap, resterende suiker en 6 eetlepels bloem tot een smeuïg mengsel roeren, over de bovenkant van de schaal verdelen en nogmaals 20-25 minuten bakken.
    5. Bestrooien met poedersuiker en in stukken, repen of ruiten snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren