Gegrilde aubergine met yoghurt-muntsaus

    Gegrilde aubergine met yoghurt-muntsaus

    4keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een verfrissend zomers bijgerecht. Serveer met gegrild lamsvlees.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 stevige aubergines, in dikke plakken
    • zeezout
    • 2 dl olijfolie
    • versgemalen peper
    • 4 dl Griekse yoghurt
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 eetl vers muntblad, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De plakken aubergine aan beide kanten met zout bestrooien en laat ze vervolgens 1/2 uur op een schone theedoek of stuk keukenpapier zweten. Droogdeppen en aan beide kanten met versgemalen peper bestrooien. Insmeren met olijfolie.
    2. Op barbecue of onder grill aan beide kant goudbruin roosteren en over een presenteerschaal verdelen.
    3. Yoghurt vermengen met knoflook, muntblad en zout en peper naar smaak. Serveer de aubergines op kamertemperatuur met op elke plak een schepje gekruide yoghurt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren