Inloggen Aanmelden

Gegrilde aubergine met yoghurt-muntsaus

Een verfrissend zomers bijgerecht. Serveer met gegrild lamsvlees.

marielle Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 2 stevige aubergines, in dikke plakken
  • zeezout
  • 2 dl olijfolie
  • versgemalen peper
  • 4 dl Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl vers muntblad, gehakt

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. De plakken aubergine aan beide kanten met zout bestrooien en laat ze vervolgens 1/2 uur op een schone theedoek of stuk keukenpapier zweten. Droogdeppen en aan beide kanten met versgemalen peper bestrooien. Insmeren met olijfolie.
  2. Op barbecue of onder grill aan beide kant goudbruin roosteren en over een presenteerschaal verdelen.
  3. Yoghurt vermengen met knoflook, muntblad en zout en peper naar smaak. Serveer de aubergines op kamertemperatuur met op elke plak een schepje gekruide yoghurt.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties