Gekarameliseerde Provençaalse zilverui met rozijn

    Een heerlijk bijgerecht voor hartige schotel met vlees, gevogelte of wild. Ook zeer geschikt voor het kerstmenu.

    marielle

    Washington, Verenigde Staten
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr zilveruitjes, gepeld
    • 50 gr gele rozijnen
    • 4 eetl witte wijnazijn
    • 4 dl witte wijn
    • 2 theel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. In een afgesloten pan alle ingrediënten aan de kook brengen en ong. 1 uur zachtjes laten inkoken tot de zilveruitjes goudkleurig en gekarameliseerd zijn. Halverwege de kooktijd een keer doorroeren. Als de wijn te snel verdampt kunt u wat water toevoegen.
    2. Serveren als bijgerecht bij wild, gevogelte of vlees. Ook lekker bij een plateau met kaas en/of vleeswaren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties