Gesauteerde rapini

    Gesauteerde rapini

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een klassieke, Italiaanse groente, boordevol calcium en vitamine C. Serveren als bijgerecht of gewoon bij een bord spaghetti.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rapini (Italiaanse raapsteel)
    • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
    • 2 gedroogde hete rode pepertjes
    • 3 eetl olijfolie
    • de schil van 1 citroen, geraspt
    • grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. De rapini zo nodig wassen en drogen. Het harde onderste gedeelte van de stengel snijden en de rest in stukken van 5 cm. Blancheren in een grote pan gezouten water. Afgieten en direct met ijskoud water afspoelen.
    2. In een grote koekenpan de olie verhitten en hierin knoflook en pepertjes sauteren tot de knoflook gekarameliseerd is. Knoflook en pepertjes uit de pan scheppen.
    3. Geleidelijk de rapini aan de pan toevoegen en door de olie roeren. Sauteer het bovenste blad als laatste.
    4. Verdeel de rapini over een schaal en strooi er naar smaak grof zeezout en geraspte citroenschil over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren