Kersen met amarettokoekjes, amandelen en likeur

    Kersen met amarettokoekjes, amandelen en likeur

    4keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hier krijg ik (helaas) nooit genoeg van! Gebruik alleen grote, rijpe kersen met steel.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr grote zoete kersen met steel
    • 1 bekertje volle room
    • 3 eetl suiker
    • 4 eetl Amaretto of een andere amandellikeur
    • 4 amarettokoekjes, verkruimeld
    • 2 eetl amandelschaafsel, geroosterd en gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. De kersen wassen en laten uitlekken. Droogdeppen en in een kom doen.
    2. Room met suiker tot een bijna stijf geheel kloppen. Aan het eind Amaretto toevoegen. Vermeng koekkruim en amandelstukjes en leg dit op een bordje.
    3. Serveer het gerecht als volgt: neem een paar kersen bij de steel, dip ze in de slagroom, vervolgens in het koek-amandelmengsel en smullen maar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren