Kip-kokoscurry met aardappels

    Kip-kokoscurry met aardappels

    6keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gerecht kan als eenpansmaaltijd, of met rijst en groenten geserveerd worden.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de curry, deel 1
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 2 eetl verse gemberwortel, gehakt
    • 4 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 1/2 theel zout
    • 4 groene, hete pepertjes, gehakt
    • 1/2 theel kurkuma
    • 2 eetl plantaardige olie
    • 1 1/2 kilo kipfilet, in stukken
    • 1 blikje kokosmelk
    • 6 nieuwe, kleine aardappels, in stukken
    • Voor de curry, deel 2
    • 1 stokje kaneel, in 4 stukken
    • 1 eetl korianderzaad
    • 1/2 theel kardamomzaad
    • 10 curryblaadjes
    • Ter garnering
    • verse koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Wrijf de specerijen van deel 1 tot een pasta. In een pan op middelmatig vuur de olie verhitten en hierin de kruiden fruiten tot het mengsel goudbruin kleurt en de geuren vrijkomen. De kip toevoegen en deze aan alle kanten even aanbakken. Kokosmelk en aardappels toevoegen. Roer het geheel goed door elkaar en even laten doorsudderen.
    2. Een koekenpan op hoog vuur verhitten en hierin de specerijen van deel 2 bakken tot het korianderzaad roodbruin kleurt. Onmiddellijk uit de pan nemen en goed laten afkoelen. Maal de kruiden vervolgens fijn in een vijzel of kruidenmolen en voeg ze toe aan de kipcurry.
    3. Laat de afdekte pan ong. 45 minuten op een heel laag vuurtje staan tot kip en aardappels gaar zijn. Garneren met verse koriander en serveren, al dan niet met rijst of een groentegerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren