Mini-paksoi uit de wok

    Mini-paksoi uit de wok

    1keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Door de wok heel heet te laten worden en spekvet te gebruiken blijft de paksoi knapperig groen en smaakt het heerlijk gerookt.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 mini-paksoi, over de lengte in vieren gesneden
    • 1 eetl gerookt spekvet
    • 1 eetl verse gember, gehakt
    • 3 lente-uitjes, versnipperd
    • 1 eetl knoflook, gehakt
    • 4 eetl sojasaus
    • 2 eetl mirin
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Droog de paksoi met keukenpapier.
    2. Een wok op hoog vuur verhitten. Gerookt varkensvet toevoegen en als dit begint te roken direct gember en lente-ui toevoegen. 1 minuut roerbakken. Knoflook erdoor roeren en 30 seconden later de paksoi. Gedurende 2-3 minuten al omscheppend laten bakken tot de paksoi knalgroen is. Sojasaus en zwarte peper toevoegen en 30 seconden roerbakken. Mirin erdoor roeren, de pan van het vuur nemen en direct serveren. Laat de groenten niet in de pan, anders wordt de paksoi slap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren