Mosselen in kokoscurry

    Mosselen in kokoscurry

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gewone mosselen, maar in een Aziatische variant.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kilo mosselen
    • 3 eetl olijfolie
    • 3 sjalotten, versnipperd
    • 5 cm gemberwortel, gehakt
    • 1 stengel citroengras, in 4 stukken en gekneusd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 theel kerriepoeder
    • 1 heet pepertje, zeer fijngehakt
    • 1 dl rijstwijn
    • 4 rijpe tomaten, in blokjes
    • 1 blikje kokosmelk
    • 4 limoenblaadjes
    • 4 eetl verse koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De mosselen onder koud stromend water goed schoonschrobben. Baard en kapotte schelpen verwijderen en laten uitlekken.
    2. In een grote, hoge pan de olie verhitten en daarin snel sjalot, knoflook, pepertje, gember en citroengras sauteren. Als de sjalot glazig is direct kerriepoeder toevoegen en al roerend nogmaals een minuutje bakken.
    3. Mosselen, rijstwijn, tomaat en citroenblad toevoegen. De pan goed afsluiten, aan de kook brengen en 7-8 minuten laten koken tot de meeste mosselen geopend zijn.
    4. Het blikje kokosmelk toevoegen en nogmaals 2 minuten laten staan, maar niet aan de kook brengen.
    5. Gesloten mosselen verwijderen en weggooien. Serveren in diepe borden met zo veel mogelijk kookvocht en gegarneerd met verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren