Klassieke empanadas

    Klassieke empanadas

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze klassieke empanadas vind je overal in heel Argentinië. Gevuld met gehakt, hardgekookt ei, groene olijven en aardappel; een vullende snack of heerlijk in een lunchpakket. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 empanadas

    • 2 aardappelen
    • 1 eetlepel boter
    • 2 uien, fijngesneden
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 500 gr rundergehakt
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • zout naar smaak
    • 70 gr groene olijven, fijngesneden
    • 2 hardgekookte eieren, gepeld en fijngesneden
    • 24 empanada deegcirkels
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook de aardappels 8 minuten in kokend water. Giet af en als ze zijn afgekoeld snij je ze in blokjes. Zet opzij.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de ui met de lente-ui glazig. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg rundergehakt toe en roerbak tot het bruin is. Breng op smaak met zout, paprikapoeder en cayennepeper.
    3. Haal het gehaktmengsel van het vuur en meng met de aardappel en olijven. Roer de hardgekookte eieren erdoor. Laat afkoelen.
    4. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en bestrijk dan met olie.
    5. Leg de empanadarondjes op een glad werkoppervlak en maak de randjes iets nat met warm water. Schep een grote eetlepel van de vulling in het midden van elk rondje en vouw het deeg dubbel. Maak de randjes dicht door aan te drukken met een vork. Leg de empanadas op de bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei.
    6. Bak de empanadas in 15-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

    Video

    Klassieke empanadas
    Klassieke empanadas

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren