Tiramisu met vers fruit

    Tiramisu met vers fruit

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geen koffie, geen chocola. Maar vers fruit en sinaasappelsap voor deze light en erg lekkere tiramisù. Gebruik fruit dat in het seizoen is en voeg wat likeur toe aan het sinaasappelsap (bijv. Grand Marnier) als je het aan volwassenen serveert.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr gemengd fruit (bijv. aardbeien, banaan, kiwi en sinaasappel)
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 2 eetlepels suiker
    • 3 eieren, op kamertemperatuur, gesplitst
    • 80 gr kristalsuiker
    • 250 gr mascarpone
    • snufje zout
    • 30 lange vingers
    • 200 ml sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Extra tijd: 4uur  ›  Klaar in:4uur45min 

    1. Snij de helft van het fruit en leg in een kom; voeg citroensap en suiker toe. Dek af. Bewaar de rest van het fruit voor decoratie.
    2. Doe de eidooiers en suiker in een kom; mix tot het licht en schuimig is. Voeg mascarpone toe en mix tot het glad is.
    3. Doe de eiwitten en een snufje zout in een schone en droge kom. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Schep het eiwit door het mascarponemengsel met een spatel of houten lepel.
    4. Schenk sinaasappelsap in een diepe kom. Dip de lange vingers een voor een in het sap. Rangschik ze naast elkaar in een serveerschaal in een enkele laag. Bedek met de helft van het mascarponemengsel. Schep het gesneden fruit erop.
    5. Leg er een tweede laag lange vingers overheen en bedek met de resterende room. Decoreer met het resterende fruit.
    6. Dek af met plastic huishoudfolie en zet 4-5 uur in de koelkast voor serveren. Serveer binnen 24 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren