Torta caprese met citroen en witte chocolade

    Torta caprese met citroen en witte chocolade

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Torta Caprese is een traditionele Italiaanse cake, meestal gemaakt met pure chocola en amandelen. Deze 'witte' versie is gemaakt met witte chocolade, citroenrasp en limoncello voor een alternatief dat minstens zo lekker is als het origineel!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 middelgrote eieren
    • 200 gr suiker
    • 200 gr blanke amandelen
    • 200 gr witte chocolade, fijngehakt
    • rasp van 3 citroenen
    • 50 gr aardappelzetmeel
    • 16 gr bakpoeder
    • 50 ml extra vergine olijfolie
    • sap van 1 citroen
    • 3 eetlepels limoncello
    • 1/2 theelepel amandelextract (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een ronde (22-24 cm) taartvorm in en bestuif met bloem (of bekleed met bakpapier).
    2. Klop de eieren met 100 gr van de suiker tot een licht en romig mengsel. Zet opzij.
    3. Maal de amandelen met de resterende 100 gr suiker fijn in een keukenmachine. Doe in een kom en meng met de fijngehakte witte chocolade en de citroenrasp. Voeg door een zeef aardappelzetmeel en bakpoeder toe, meng goed door.
    4. Voeg de olijfolie, citroensap, limoncello en amandelextract toe en meng goed door. Zodra het glad is, schep je het eimengsel erdoor. Schenk in de taartvorm.
    5. Bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
    6. Check na 30 minuten de bovenkant van de cake, als het te donker wordt, bedek dan losjes met aluminiumfolie.
    7. Haal de cake uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Leg op een serveerschaal en bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren