Cheesecake met 3 ingrediënten

    Cheesecake met 3 ingrediënten

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een Japanse cheesecake die zo luchtig is, dat het een beetje op soufflé lijkt. Gezoet en op smaak gebracht met witte chocolade en verder heb je slechts roomkaas en eieren nodig! Makkelijk, en glutenvrij. Heerlijk met aardbeien, of gewoon zo, met een beetje poedersuiker erover.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • 3 eieren
    • 115 gr witte chocolade
    • 115 gr roomkaas (naturel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Splits de eieren. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde springvorm (22-24 cm) in of bekleed met bakpapier.
    2. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, laat afkoelen. Mix de roomkaas en eidooiers erdoor.
    3. Mix de eiwitten in een schone kom met schone kloppers tot ze helemaal stijf zijn. Schep door het chocoladebeslag.
    4. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175°C. Zet dan de temperatuur op 150°C en laat nog 15 minuten bakken. Zet dan de oven uit, maar laat de cheesecake er nog 15 minuten in staan.
    5. Haal de cheesecake uit de oven, laat helemaal afkoelen op kamertemperatuur en bewaar dan afgedekt (maximaal een paar dagen) in de koelkast. De taart is het lekkerst als het een tijdje in de koelkast heeft gestaan.
    6. Serveer met poedersuiker en/of vers fruit.

    Bodem

    Liever een versie met een bodem van koekkruimels? Bekijk dan het recept voor Soufflé cheesecake / Japanse cheesecake . De taart is dan niet meer glutenvrij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren