Pasta met courgettesaus, groenten, feta en pijnboompitten

    Net voor de eerste keer dit zelf bedachte recept gemaakt, mijn huisgenootje vond het erg geslaagd en ik zelf ook. Een lekker romige pasta met goede verhoudingen van smaken. Heel simpel en snel te maken.

    Eveli123

    Zuid-Holland, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr pasta
    • 1 courgette
    • 2 uien
    • 200 ml bouillon
    • 2 eetlepels pesto
    • 100 ml melk
    • 1 paprika
    • 100 gr peultjes
    • 100 gr cherrytomaatjes
    • 50 gr feta
    • pijnboompitten
    • olie om in de bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de courgette en één ui in stukjes naar keuze dat hoeft niet netjes. Doe wat olie in een kookpan, fruit hierin de ui en courgette. Voeg de bouillon en de pesto toe en kook de courgette in ongeveer 8 minuten gaar.
    2. Kook ondertussen de pasta gaar en snijd de tweede ui en paprika in stukjes, snijd de peultjes door midden. Bak de ui glazig voeg dan de peultjes toe en iets later de paprika.
    3. Pureer het courgettemengel tot een gladde mooie saus, voeg halverwege de melk toe. Warm deze saus nog even door.
    4. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verkruimel de feta. Rooster de pijnboompitten.
    5. Voeg de cherrytomaatjes nog heel even aan het groentemengsel toe voor ongeveer een minuut.
    6. Schep eerst de pasta op een bord, daarbovenop de saus dan de groenten en top af met feta en pijnboompitten.
    7. Eet smakkelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren